Premis “Atrapallibres” i “Protagonista Jove”

6 febr. 2023Notícies

Aquest mes de gener hem començat amb les lectures dinamitzades dels premis “Atrapallibres” i “Protagonista Jove” que organitza el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

En el cas del premi “Atrapallibres”, aquest any es celebrarà la 16a edició. La nostra biblioteca ho va proposar als alumnes de 5è i 6è de l’escola Mare de Déu de la Candela i ara mateix hi participen 13 nens i nenes amb moltes ganes de ser-ne el jurat. Caldrà llegir els tres llibres proposat i fer-ne una valoració amb la finalitat de premiar-ne un.

En el cas del premi “Protagonista Jove”, aquest any arriba a la seva 25a edició. En aquest cas, la biblioteca es va posar en contacte amb el departament de llengua catalana de l’Institut Fontanelles i vam creure oportú fer la proposta als nens d’entre 13 i 14 anys. Ara mateix hi participen 7 nens i nenes de diferents municipis propers. Entre tots i totes decidiran quin dels tres llibres proposats per a la seva categoria s’endú el premi.

Creiem que iniciatives com aquestes afavoreixen l’acostament de la lectura als nens i nenes i també als adolescents que sovint ho veuen com una obligació i no com un enriquiment personal.

Esperem poder repetir la iniciativa en properes ocasions!